Azra Kahriman

Gej pingvini usvojili bebu

Gej pingvini usvojili bebu
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Gej pingvini, Jumbs i Kermit, iz zoološkog vrta u Kentu usvojili su odbačenu bebu. Čuvari navode da su upravo oni do sada najbolji roditelji među pingvinima koje su imali.

Jaje koje je  majka Isobela ostavila kada je krenula u potragu sa hranom prihvatio je ovaj gej par. Ovo jaje je postalo drugo jaje koje je dobio par.

Ova dvojica pingvina  su se “zaljubili” 2012. godine, kada su obojica mužjaka ostavili svoje ženke. Isobela je legla jaja sa mužjakom imena Hurricane, no ove godine on je odbio da radi na ikubaciji jaja.

 

gejjj

Kako navodi tportal, u  službenoj objavi na Facebooku, osoblje parka je napisalo: ‘Kermit i Jumbs su istospolni par pingvina, a zaljubili su se prije više od dvije godine. Kako sami ne mogu imati potomke, ove godine smo im dali jaje koje je ostavila jedna naša ženka. Odonda su ga čuvali sve dok se mlado nije izleglo i jednomjesečna beba je dokaz toga da su njih dvojica fantastični surogat roditelji i, usuđujemo se reći, jedni od najboljih roditelja među pingvinima koje smo imali.

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *