Hamida

Fidel Kastro optužio SAD i izraelsku obavještajnu agenciju Mossad da stoje iza IDIŠ-a

Fidel Kastro optužio SAD i izraelsku obavještajnu agenciju Mossad da stoje iza IDIŠ-a
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Bivši kubanski predsjednik Fidel Kastro početkom ove sedmice uputio je prijekor SAD-u, Izraelu i Evropi zbog ekstremističkog pokreta IDIŠ, optužujući izraelsku obavještajnu agenciju Mossad da stoji iza njega. Zastupnike NATO-a je usporedio sa nacističkim SS-ovcima.

U svojoj kolumni koja je objavljena u kubanskim državnim novinama Cuba Debate, američkog senatora John McCaina, koji je bio predsjednički kandidat za 2008. optužio je da je izraelski najveći bezuvjetni saveznik. John McCain je davao bezuvjetnu podršku Izraelu i Mossadu, a Fidel Kastro dao je kritiku na njegov račun i zbog njegove službene politike prema Bliskom istoku. Bivši predsjednički kandidat odgovorio je na ove optužbe putem svog društvenog profila na Twitter-u. Izjavio je da je zabavljen ovim optužbama i sarkastično se zahvalio Fidelu Kastru za izlaganje njegove tajne uloge u oblikovanju događaja u svijetu.

“Prvo je to bio Vladimir Putin koji me uvrstio za sankcije i onda me IDIŠ označio za neprijatelja, sada i Fidel Kastro! Tko je sljedeći?”, dodao je McCain

“Oni su zajedno sudjelovali u stvaranju Islamske države, koja danas kontrolira značajan dio Iraka i trećinu Sirije”,”Mnogi ljudi su zapanjeni kada čuju izjave nekih evropskih glasnogovornika NATO-a kada govore sa stilom i licem nacističkih SS-ovaca”, rekao je Fidel Kastro.

“Hitlerovo carstvo nastalo na njegovoj pohlepi otišlo je u povijest s ništa više slave od ohrabrenja koje dobivaju NATO-ove vlade, koje su predmet ismijavanja u cijelom svijetu”, dodao je Castro u svojoj kolumni za državne novine.

Fidel Kastro je istakao da je izraelska obavještajna agencija mozak operacija IDIŠ-a.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *