Mediha

Festival dobre hrane u Sarajevu

Festival dobre hrane u Sarajevu
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Foodini Good Food Fest je prvenstveno namijenjen ljubiteljima dobre hrane, onima koji vole da jedu i onima koji uživaju u umjetnosti pripreme dobrog zalogaja. Prvi promotivni Foodini biće održan u poslovnom centru UNITIC u Sarajevu, 17.12.2014. godine, a trajaće od 8 do 18 časova i svi zainteresovani će moći ući besplatno. Ideja festivala je da se od proljeća 2015. godine održava jednom mjesečno, na kojem će kuhari pred gostima spremati ukusne specijalitete na svojim štandovima. Na festivalu će biti zastupljene slane i slatke delicije iz raznih dijelova svijeta, čiji će okusi i arome aktivirati sva Vaša čula i provesti Vas kroz očaravajuću i šaroliku gastronomsku avanturu.

 

„Nema iskrenije ljubavi, od ljubavi prema hrani. S ovim na umu cilj nam je da spojimo kuhinje i restorane sa gostima te da ih podsjetimo zašto se pojedini kuhari  s pravom mogu smatrati mađioničarima. Foodini je idealna prilika za sve zainteresovane restorane i kompanije da se predstave na jedinstven način potencijalnim kupcima, da postanu dio jedinstvenog brenda u regiji, jer je predviđeno da se festival održi i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.” izjavila je Alena Kahrimanović, PR Foodini Good Food Festa.

Foodini se organizuje po ugludu na slične evropske festivale i dobrodošli su svi zaljubljenici koji mogu ponuditi neponovljivu čaroliju okusa i mirisa. Festival nije namijenjen samo prezentaciji restoranske usluge, a posebana pažnja biće posvećena ponudi pred božićne i novogodišnje praznike.

„Jedan od zadataka Foodini Good Food Festa jeste da ponudi dodatnu platformu za promociju lokalne kuhinje, jer su gastronomija i turizam dvije važne stavke u ekonomiji Bosne i Hercegovine. Pored toga, cilj nam je da obogatimo festivalsku ponudu u gradovima u kojima budemo prisutni, a u prvoj godini planiramo da idemo u Sarajevo, Banja Luku i Mostar.” dodala je Alena Kahrimanović.

Pored sajamskog dijela na glavnoj festivalskoj bini svi zainteresovani će imati priliku da prisutnima pokažu svoje vještine.

 

(gusto.ba)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *