Azra Kahriman

Erdogan: “Stranci ne vole muslimane, već njihov novac!”

Erdogan: “Stranci ne vole muslimane, već njihov novac!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio u četvrtak, 27. novembra na sastanku Stalnog komiteta za ekonomsku i poslovnu saradnju Organizacije islamske saradnje (COMCEC) u Istanbulu, da stranci ne vole muslimane već njhov novac i da zbog toga nisu u stanju da riješe probleme na Bliskom Istoku.

Samo mi možemo riješiti naše probleme. Otvoreno govoreći – stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu koja potiče iz islamskog svijeta. Oni voli konflikte, borbe i svađe na Bliskom Istoku. Vjerujte mi, oni nas ne vole!“, kazao je Erdogan. “Izgledaju kao prijatelji, ali žele nas mrtve, vole vidjeti našu djecu mrtvu. Koliko dugo ćemo podnositi to!?”, zapitao se Erdogan.

U nastavku svog govora istakao da je stranci žele samo da iskoriste muslimanski svijet radi prirodnih bogatstava, i da imaju za cilj raširiti konflikt dalje u tom regionu svijeta.

Kritikovao je zapadne medije, jer su oštro reagovali na njegovu konstataciju da su muslimani otkrili kontinent Ameriku, o čemu je Al Rasub već pisao ovdje. “Samo zbog toga što sam ponovio činjenicu baziranu na naučnim istraživanjima, bio sam na meti zapadnih medija , kao i na meti stranaca koji pate od ‘kompleksa ego.’“, nastavio je predsjednik Turske.

 

Solidarnost, jedinstvo i savezništvo

Kazao je da bliskoistočne zemlje mogu same riješiti ovaj problem, bez uplitanja Zapada.

“Jedini uslovi za prevazilaženje krize u islamskom svijetu su solidarnost, jedinstvo i savezništvo. Vjerujte mi, možemo riješiti svaki problem sve dok smo ujedinjeni. Islamske države koje su se razvile u skorije vrijeme suočavaju se sa najvećim političkim i humanitarnim krizama svog vremena.”, zaključio je Erdogan, dodavši da ukoliko budu djelovali zajedno da će se prekinuti prolijevanje palestinske i sirijske krvi.

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *