Hamida

Ekonomija Velike Britanije ojačana ilegalnim drogama i prostitucijom

Ekonomija Velike Britanije ojačana ilegalnim drogama i prostitucijom
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Prostitucija i ilegalne droge ojačale su ekonomiju Velike Britanije za $10 milijardi, što je više nego što čine doprinosi od izgradnji domova, otkrivaju službeni podaci.

Independent navodi da prema podacima Ureda za nacionalnu statistiku, izračunati prema tekućim cijenama, ilegalna trgovina drogom i prostitucija ukupno je imala oko  £ 10 milijardi utjecaja na domaći bruto proizvod 2009. za razliku od ” konstrukcije vlastitog računa”, koje je vrijedilo oko £4 milijarde u 2009. Konstrukcija vlastitog računa je definisana kao “proizvodnja novih stanova i veće popravke i poboljšanja od strane preduzeća i domaćinstava za vlastitu upotrebu”.

London je proglašen za grad sa najvećom stopom upotrebe kokaina, nakon istraživanja Evropskog centra za praćenje droga, u kojem su bile uključene 42 zemlje u potrazi za tragovima droge. Izvještaj je, analizirajući desetine gradova, našao da London od svih analiziranih gradova ima najveći procent konzumiranja kokaina.

Prostitucija je imala utjecaj na ekonomiju Velike Britanije za £5.3 milijardi, dok trgovina ilegalnim drogama oko £4.4 milijardi.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *