Hamida

Drama u Sarajevu: Lopov ukrao vozilo u kojem je bilo dijete, majka savladala napadača

Drama u Sarajevu: Lopov ukrao vozilo u kojem je bilo dijete, majka savladala napadača
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Prava drama odvijala se ispred sarajevskog stadiona Grbavica u ponedjeljak oko 20:45 sati kada je nepoznati maskirani počinilac pokušao ukrasti automobil u kojem se nalazilo dijete, javlja portalAvaz.ba.

Naime, kako je u izjavi za Avaz potvrdila majka djeteta, ona je izašla iz automobila kako bi obavila kupovinu u obližnjoj buregdžinici. Za samo nekoliko trenutaka pored automobila pojavio se maskirani muškarac koji joj se obratio mirnim glasom i rekao:

“Neću ti ništa, uzet ću auto.”

Ušao je i sjeo za volan, a ona je skočila na njega pokušavajući da ga izvuče napolje.

”Vukao me je tako nekoliko metara, a ja sam vrištala da mi pusti dijete. On se tek tada okrenuo i, čini mi se, tek tada vidio da se na zadnjem sjedištu vozila nalazi moje dijete. Zaustavio je automobil, odgurnuo me, izašao iz automobila i pobjegao, priča nam prestravljena majka.

Djetetu se, srećom, ništa nije desilo. Majka je zadobila lakše povrede i kaže da ima ogrebotine, jer je bukvalno visila iz automobila koji je bio u vožnji. Na naše pitanje da li može opisati lopova, rekla je:

”Imao je masku na glavi i nisam mu vidjela lice. Na rukama je nosio rukavice. Po glasu bih rekla da je to neki naš čovjek.”
Policija je obaviještena o ovom pokušaju krađe automobila koja se zamalo pretvorila i u otmicu djeteta.

Uplašena majka, inače kćerka bivšeg popularnog fudbalera iz Sarajeva, kaže da su joj upravo policajci rekli da se tako nešto slično desilo i prije nekoliko dana kada je nepoznati počinilac pokušao da ukrade automobil u kojem se nalazilo dvoje djece. Kaže i da su joj rekli da su slične napade zabilježili i na semaforima, u trenucima dok automobili stoje zbog upaljenog crvenog svjetla.

Radiosarajevo.ba

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *