Hamida

Doktori se poklonili preminulom dječaku koji prije smrti izrazio želju da se njegovi organi doniraju

Doktori se poklonili preminulom dječaku koji prije smrti izrazio želju da se njegovi organi doniraju
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Nakon što je jedanaestogodišnji dječak Liang Yaoyi preminuo od tumora na mozgu, doktori su mu se  poklonili iz poštovanja. Naime, Liang je prije smrti odlučio pokloniti svoje organe drugim osobama, jer, kako je rekao, to je za njega prilika da na drugi način  bude živ.

Liangu je dijagnosticiran tumor u dobi od 9 godina. Otkrio je da je bolestan nakon što je imao vrtoglavicu i probleme sa hodom, zbog čega ga je sestra odvela u bolnicu, gdje su mu dijagnosticirali tumor. Njegova porodica uložila je svu ušteđevinu kako bi mu obezbijedila kvalitetno liječenje.

Njegov životni san je bio da postane doktor, te je prije smrti zatražio da njegovo tijelo doniraju u medicinske svrhe, čime bi bio jedan od budućih spasioca tuđih života. Liangov učitelj navodi da su vjerovatno školski udžbenici utjecali na njegovo razmišljanje. Jedna od priča u školskim udžbenicima jeste o donatoru koštane srži, koji je pomogao mladiću sa leukmijom. Njegova molba je isprva šokirala njegove roditelje, ali na kraju su ipak pristali.

Posljednja želja ovog dječaka se je ispunila, svojom molbom da se doniraju njegovi organi spasio je živote drugih ljudi koji su bolesni.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *