Hamida

Dodik uputio pismo podrške Izraelu

Dodik uputio pismo podrške Izraelu
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik uputio je pismo izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanyahuu, u kojem je izrazio potpuno razumijevanje i podršku odlučnosti da na terorističke prijetnje i akcije protiv Izraela odgovore na adekvatan način, štiteći sigurnost svojih građana i njihovu imovinu.

 

 

Predsjednik RS-a je istakao da sa posebnom pažnjom i zabrinutošću prati razvoj situacije u pojasu Gaze, jer duboko i iskreno saosjeća sa prijateljskim jevrejskim narodom i državom Izrael.

“Terorističke prijetnje i akcije militantnih islamističkih grupa su prijetnja cjelokupnoj svjetskoj zajednici, pa bi i ona morala da stane u jedan front protiv takvih prijetnji”, istakao je Dodik u pismu.

On je izrazio uvjerenje da će se država Izrael “oduprijeti takvim prijetnjama i da će se mir vratititi na cijelu teritoriju Izraela”.

“Primite izraze našeg dubokog poštovanja, podrške i saosjećanja sa Vašim narodom”, naveo je predsjednik RS-a u pismu predsjedniku i premijeru Izraela.

(SRNA)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *