Hamida

Dodik – rječnik jednog političara

Dodik – rječnik jednog političara
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sve teže kontroliše bijes posljednjih dana.

Reagirajući na optužbe opozicije da je RS nespremno dočekala poplave, vlast u manjem bh. entitetu kaže da nije vreme za skupljanje političkih poena.

Novca u budžetu odavno nema, bliže se izbori, a opozicija ga sad optužuje i za lošu procjenu, nesnalaženje i odgovornost za katasrusio”trofalno stanje na terenu, nakon posljednjih poplava u BiH.

Iako se nikad nije ni libio psovati u eter, sad bi se to moglo okarakterisati učestalim i naročito vulgarnim. Posljednji takav ispad zabilježen je prilikom njegove posjete Bijeljini.

Podsjetimo, on je tada izgubio je živce i u jednom trenutku nasrnuo na novinarku BNTV Ljiljanu Faladžić.

Nemojte biti bezobrazni

Bijesan što Faladžićeva nije fascinirana njegovom pojavom i što se, nakon njegovih riječi da nisu izvučene pouke iz poplava koje su zadesile Semberiju 2010. godine, usudila upitati zbog čega je to tako, Dodik je nasrnuo na novinarku.

Prvo verbalno, prostački je vrijeđajući, a potom i fizički, udarajući šakom po njenom mikrofonu.

Na kraju izuzetno neprijatnog razgovora i primitivnog Dodikovog istupa, njegov pratilac odgurnuo je novinarku….

Hajd’ ne se**

“Želim samo reći da gospodin Dodik ne zna šta je Isus i šta je Bog. On samo zna šta je milijarda konvertibilnih maraka”, kazao je gledalac.

Ovo je predsjednik RS-a izrevoltiralo pa je naglas “odbrusio”: “Hajd’ ne se**”. I pored nastojanja zbunjenog voditelja da promijeni temu, Dodik je nastavio negodovati:

“Takav mamlaz, koji ima hrabrosti da zovne, kakvog-takvog pišljivog predsjednika Vlade,govori samo koliki je on kreten”, uzvratio je Dodik.

Ja što onaj BN laže

Ovo, naravno, nije prvi slučaj kada Milorad Dodik u pitanju. Tako je već ranije ove godine na javnoj tribini održanoj u Istočnom Sarajevu čija je tema trebala biti “Aktuelna političko-ekonomska situacija u Republici Srpskoj” predsjednik ovog entiteta iskoristio je prisustvo kamera da izvrijeđa novinare, opozicionare i međunarodne predstavnike u BiH.

Jeb** ću ti majku

Srbijanski Kurir prvi je objavio snimak razgovora Milorada Dodika i direktora BN televizije Vlade Trišića u kojem predsjednik Republike Srpske psuje i prijeti.

“Pozvali smo ga za izjavu i sve to emitovali u Dnevniku. Sutradan je uslijedio poziv sa salvom uvreda i prijetnji”, izjavio je Trišić za Kurir.

Novinaru poželio bolest i smrt

Ispred tek izgrađene zgrade Vlade Republike Srpske Dodik je novinaru FTV-a Miši Vidoviću poželio bolest i smrt. Osim što su ove riječi zaprepastile javnost i zabrinule predstavnike ambasada i OHR-a, Dodika nisu koštale niti jednog jedinog glasača.

Jeb*** mi se

Tokom pregovora trojke u Prudu, Dodik je koristio svaku moguću priliku da vrijeđa novinarku tadašnje emisije 60 minuta Arijanu Saračević-Helać. Prvo je tokom njenog predstavljanja na konferenciji za novinare pokazao šta misli o samoj novinarki, da bi u narednom razgovoru na pitanja odgovarao sa “šta te briga”, uz komentaru o njenom izgledu.

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *