Azra Kahriman

Djevojčica rođena bez krvi krenula u školu

Djevojčica rođena bez krvi krenula u školu
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Četverogodišnja djevojčica Maisy Vignes, dobro poznata u krugu doktora, je ove godine krenula u školu. Ono po čemu je ona poznata je to što je rođena bez  hemoglobina u krvi. Uprkos tome ona je uspjela preživjeti, i predstavlja jedini takav do sada zabilježeni slučaj u svijetu. Rođena je 2009. godine u decembru u irskom County Waterfordu.

Pohađa osnovnu školu Holy Cross u blizini irskog  grada Tramorea. Njena mama, Emma Vignes,  navodi da je Maisy imala samo malu razinu plazme kada ju je ona donijela na svijet carskim rezom šest sedmica prije predviđenog termina. Nakon dvije sedmice provedene u inkubatoru i nakon mnoštva transfuzija krvi, malena Maisy je uspjela da preživi.

 

may

 

Doktorima nije još uvijek sasvim jasno zbog čega je ova djevojčica rođena bez krvi. Kako navode, moguće je da bi uzrok tome mogla biti trauma kroz koju je majka prošla u trudnoći, što ipak Emma opovrgava, jer nije prošla ni kroz kakvu traumu i navodi da je njena trudnoća bila u redu sve do 34. sedmice kada je nakon otečenosti sve krenulo po zlu.

 

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *