Hamida

“Djecu ispod pet godina treba učiti da slave biti gay” navela je britanska organizacija za homoseksualna prava Stonewall

“Djecu ispod pet godina treba učiti da slave biti gay” navela je britanska organizacija za homoseksualna prava Stonewall
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U organizaciji za homoseksualna prava, Stonewall, naveli  su da se djeca ispod pet godina života treba učiti da slave homoseksualizam, kao način borbe protiv homofobije. Novi izvršni direktor ove organizacije, Ruth Hunt,  navela je da joj je bila namjera nastaviti se boriti protiv homofobičnih maltretiranja u školama, ali sada smatra da u borbi protiv homofobije treba krenuti od predškolske djece.

U intervjuu za Independent navela je da želi da homoseksualne organizacije podijele seriju knjiga za djecu ispod pet godina života, koja slavi različitosti u svim svojim formama. Ova inicijativa je dio plana da se suzbije homofobija u školama.

“Mislim da je sljedeći korak u odlasku u predškolske ustanove. Moramo ohrabriti (djecu ispod pet godina) da razmišljaju o različitim obiteljima. Puno djeca ovih dana imaju dvije mame ili dva tate -. Ili barem gay ujake i tetke “, rekla je za Independent, objašnjavajući svoju viziju za suzbijanje homofobije među narednim generacijama.

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *