Hamida

Danska uvodi zabranu seksualnog odnosa sa životinjama

Danska uvodi zabranu seksualnog odnosa  sa životinjama
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Slijedeći primjer Njemačke i Norveške, Danska namjerava seksualni odnos sa životinjama učiniti ileglnim činom. Koliko god neobično zvučalo, u Danskoj je još uvijek na snazi zakon koji dopušta seks sa životinjama, međutim, već odavno su se očekivale mjere koje bi taj zakon dokinuo.

Razgovarajući sa danskim novinama Ekstra Bladet, ministar poljoprivrede Dan Jørgensen, istakao je da postoji više razloga za ukidanje ovog zakona koji dopušta seksualni odnos sa životinjama, a kao jedan od najvažnijih jeste da je to napad na životinje. Prema Jørgensenu, ovo utječe negativno na reputaciju njegove zemlje, i u svakom pogledu treba postupiti za dobrobit životinja.

Prema Gallupovoj anketi, 76% Danaca podržava ukidanje zakona koji čini  legalnim seksualni odnos ljudi sa životinjama. Kako prenosi Russia Today, bestijalnost je ilegalna u mnogim zemljama, uključujući u Belgiji, Kanadi, Australiji i Indiji.

Kako prenosi blic.rs,  2006. poslednjoj godini za koju su dostupni podaci, zabeleženo je oko 100 slučajeva mučenja životinja koji su dovedeni u vezu sa bestijanošću.

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *