Azra Kahriman

Da li su Simpsonovi predvidjeli izbijanje ebole još 1997. godine?!

Da li su Simpsonovi predvidjeli izbijanje ebole još 1997. godine?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kultna serija The Simpsons je američka animinirana humoristička komedija koju je kreirao Matt Groening za Foy Broadcasting Company. Serija opisuje na satiričan način život srednja klase u Americi.

U epizodi “Lisa's Sax” (Lisin saksofon), Marge (Lisina mama) predlaže svome sinu Bartu da pročita knjigu nazvanu ‘Curious George and the Ebola Virus’. Nakon što je Marge pitala Barta da li želi da nešto oboji, on joj je zlokobno pokazao crtež na kojem je prikazana neka vrsta apokalipse u kojoj je on mrtav i bez krvi, a tijela su svuda naokolo, dok nebo izgleda kao da plače.

 

 

crtež

Bartov crtež

 

Klip je na You Tube postavio korisnik Controversy7. U komentarima na taj video je stajalo: “Da li ima nešto što nam nisu rekli? Da li je to samo čista koincidencija da će Simpsonovi predviđati šta će se desiti?! Već nekoliko predviđanja iz Simpsonovih se ostvarilo. Da li je i to slučaj sa virusom ebole u 2014. godini? Je li to planirano ili je samo prirodan slijed događaja?! Ebola nije postojala u 90-im, ali je bila u 70-im. Simpsonovi su tek otkrili u 90-im ebolu, zanimljivo, zar ne?!”

Pomenutu scenu pogledajte u slijedećem videu. Ova epizoda je objavljeno 19. oktobra 1997. godine.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nNPrH87AZVo&w=420&h=315]

 

bosnia.alrasub.com

 

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *