Azra Kahriman

Da li će Red Bull platiti 10$ svakom korisniku kojem nije dao krila?!

Da li će Red Bull platiti 10$ svakom korisniku kojem nije dao krila?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Tužba protiv ove firme je rezultirala rješenjem o plaćanju potrošačima 10 $ u gotovini ili vaučerom o davanju proizvoda u vrijednosti od 15 $

 

Svjetski poznat brend Red Bull je optužen zbog lažnog reklamiranja. Naime, svima poznati slogan “Red Bull daje ti krila” nije tačan, jer niko do sada nije poletio nakon što je popio Red Bull. Kako navodi pravna firma Morelli Alters Ratner, ova tužba bi mogla oštetiti Red Bull za čak 13 $ dolara.

Benjamin Careathers je rekao da je pio Red Bull od 2002. godine, i optužio je Red Bull da nije dosljedan, jer mu nije dao krila, kako to u svakoj reklami stoji, pa čak mu nije povećao ni koncentraciju. Odluka koju su donijele Sjedinjene Američke Države prema kojoj se Red Bull složio da izbjegne nepredvidljivost i visoke troškove parnice, je rezultirala time da će svi koji su kupili konzervu Red Bulla u proteklih 10 godina, a nisu dobili krila, dobiti ili 10$ u kešu, ili 15$ vrijedne proizvode.
Oni koji žele kompenzaciju, koja je samo za korisnike Red Bulla iz Sjedinjenih Američkih Država, a kupovali su ovo piće od 1. januara 2002. godine, trebaju da popune izjavu na http://energydrinksettlement.com/claim by 2 March 2015. Ogromna posjećenost ove stranice je rezultirala njenim padom. Nije poznato koliko će konzumenata Red Bulla dobiti naknadu zbog toga što nisu dobili krila. Red Bull UK je rekao za Independent: “Tužba je iznijeta u Sjedinjenim Državama i zbog toga je ona samo za američke konzumente. Red Bull još uvijek stoji iza toga da je naš marketing istinit i precizan.”

Red Bull je piće koje prodaje austrijska firma  Red Bull GmbH koja je u protekloj 2014. godini prodala čak 5,4 biliona konzervi. Firma je osnovana 1987. godine. Izumitelj ovog pića je Diettrich Mateschitz.

Na saslušanju 1. maja 2015. godine u njujorškom sudu  ova odluka treba da bude odobrena.

 

bosnia.alrasub.com.

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *