Azra Kahriman

Čovjek izgorio na 280° Celzijusa zbog nepažnje kolege

Čovjek izgorio na 280° Celzijusa zbog nepažnje kolege
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Alan Catterall iz Runcorna u Cheshire-u je stradao kada ga je njegov kolega nehotice zatvorio u peć u kojoj se peče plastika. Peć je bila upaljena na 280° Celzijusa, dok je pedesetčetverogodišnji Alan pokušavao uz pomoć metalne poluge da izađe iz peći.

Alan Catterall

Alan Catterall

Zbog konstantne buke u fabrici u kojoj je radio, drugi zaposlenici nisu mogli da čuju njegove vapaje za pomoć. Nepažljivi kolega je, nesvjestan da Alan još radi u peći, izašao iz peći, upalio je i zaključao.

Kolege u Pyranha Mouldings Ltd, u kojem je stradali radio su shvatile da se nešto dešava kada je dim počeo izbijati iz peći. Fabrika Pyranha je sada na suđenju zbog ove smrti koja se desila 2010 godine, a suđenje još nije završeno.

Tužitelj Andrew Thomas je istakao da su okolnosti pod kojima je Catterall stradao strašne. Tog jutra prije nego što se desila nesreća radnici su uočili kvar na jednoj od peći koje koriste, zbog čega peć nije korištena sat vremena. Nakon što je popravka izvršena, operator je izašao i upalio peć.Iz fabrike su istakli da je ta peć dizajnirana tako da čim se upali automatski se zaključa metalnim vijcima.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *