Hamida

Centar Beograda blokiran, policija i borbena vozila na ulicama!

Centar Beograda blokiran, policija i borbena vozila na ulicama!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

BEOGRAD – U ponoć je istekao zakonski rok od 12 časova, koliko unaprijed policija mora da saopšti organizatoru skupa da je on otkazan. Iako ne postoji zvanična odluka Biroa, organizatori kažu da će Parade biti, centar grada je pun policajaca i potpuno je blokiran, a kod Trga Slavija i na drugim mjestima, kako javljaju reporteri Telegrafa s lica mjesta, viđena su i oklopna vozila!

Dio oko Skupštine grada i Narodne skupštine, gdje treba da se završi šetnja, blokiran je za pješake ali i automobile. Od rano jutros na platou ispred skupštine se okuplja veliki broj policijski snaga. Veliki broj policajaca je i na Trgu republike.

Biro za koordinaciju službi bezbjednosti sinoć je zasjedao više od četiri sata, ali nije saopštio zvaničnu odluku o održavanju Parade.

Organizatori Parade ponosa su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, odakle će povorka krenuti u 12:00 Ulicom Kneza Miloša do Doma Narodne Skupštine Srbije i do Skupštine Grad Beograda gde će se završiti.

Podsjetimo, sinoć je održan protest protiv Parade ponosa u centru Beograda.


(Vijesti.ba)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *