Hamida

Ceca sprema koncert nedaleko od mjesta gdje je njezin suprug Arkan ubijao Bošnjake

Ceca sprema koncert nedaleko od mjesta gdje je njezin suprug Arkan ubijao Bošnjake
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Najave da će folk pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca, inače supruga ubijenog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana 30. jula održati koncert na stadionu „Dr. Milana Jelića“ u Modriči, izazvala je burne reakcije na društvenoj mreži Facebook.

Sama činjenica je njezin suprug tokom agresije na BiH u samo 50 kilometara udaljenom Zvorniku, Bijeljini i drugim okolnim gradovima ubio na stotine nedužnih Bošnjaka, kod mnogih ledi krv u žilama.

„Eto, toliko o bratstvu i jedinstvu sa nebeskim narodom. Da poštuju nevine žrtve rata, da razmišljaju o suživotu, ne bi dozvolili da ona ikad zapjeva u Bosni“.

„Zar joj Arkan nije obezbijedio pljačkom i krađom tokom agresije dovoljno novca“

„Ceca se kreće po opasnom terenu“…

Ovo su samo neki od komentara koji su, oni koji ne žele da pjevačica dođe u BiH, ostavljali na svojim Facebook profilima.

Navodi se kako su mnoge Bošnjakinje, tokom Cecinog pojavljivanja u televizijskim emisijama, prepoznavale svoj nakit na njoj koji joj je Arkan donosio tokom svojih zločinačkih pohoda po Bosni.

Bijeljinski novinar Emir Musli kazao je za bh. novinsku agenciju Patria da Bošnjaci već odavno Cecu ne doživljavaju ni po dobru ni po zlu. Nije predmetom njihovih razmišljanja. No, čudi ga da su tamošnji Srbi tako brzo zaboravili nedjela koje je njezin suprug Arkan pravio ne samo Bošnjacima, već i tamošnjim Srbima.

”Arkanova garda, koja nije bila paravojna formacija, već legalna jedinica srpskih vlasti, odnijela je najveću sušaru na Balkanu koja je bila smještena u Bijeljini, ukrali su vatrogasno vozilo koje je vrijedilo do milion maraka, pokrali su kompletnu robnu kuću te uradili više drugih nedjela. I niko se nije našao da kaže da to što Arkan krade treba i bijeljinskim Srbima. Sve su mu oprostili” – kaže Musli.

Spasoje Joksimović, jedan od organizatora Cecinog koncetra u Modriči, potvrdio je da su pregovori sa pjevačicom u toku, ali još uvijek nije sigurno da li će se ona pojaviti u Modriči.

”Planirano je da koncert bude 30. jula i da on bude humanitarnog karaktera za poplavljena područja Modriče i okolnih mjesta, ali još nismo sigurno da li će do koncerta uopšte doći” – rekao je Joksimović.

(NAP/MOJportal)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *