Azra Kahriman

Britanski hotel prestao da služi alkohol i svinjetinu zbog islamskog zakona

Britanski hotel prestao da služi alkohol i svinjetinu zbog islamskog zakona
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Hotel Bermondsey Square u Londonu više ne služi svojim gostima svinjetinu i alkohol.

Novi vlasnik londonskog hotela je sa Bliskog Istoka. Musliman je i stoga je odlučio da uvede ove zabrane shodno islamskom zakonu, kako prenosi Birtish Daily. Ovaj hotel je jedan od prvih u Ujedinjenom Kraljevstvu koji provodi striktne islamske propise koji se tiču prehrane.

Jedan IT konsultant koji je redovna mušterija u ovom hotelu je izjavio da je htio da održi sastanak u baru, kada su mu rekli da više ne služe alkohol. Potom je ova mušterija kontaktirala menadžera da provjeri zašto. Menadžer je izjavio da novi vlasnik hotela želi da prilagodi hotel šerijatskom zakonu, koji kaže da je zabranjen profit od alkohola, na što je ovaj gost izjavio da više neće posjećivati ovaj hotel.

Cijena noćenja u ovom hotelu je 220$, što ovo mjesto čini najpopularnijim u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Jela čija priprema uključuje alkohol (poput “pijanih trešanja”) su zabranjeni u ovom hotelu. Svinjetina je zabranjena, umjesto toga se koriste piletina i goveđe kobasice za doručak.

U baru je dostupno bezalkoholno pivo.

Ove promjene su dovele do otkazivanja brojnih rezervacija, a osoblje hotela strahuje da će doći do otpuštanja zbog targetiranja nove klijentele hotela.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *