Hamida

BOŠNJACI U SLOVENIJI GLASAJTE ZA SVOJE BOŠNJAKINJE

BOŠNJACI U SLOVENIJI GLASAJTE ZA SVOJE BOŠNJAKINJE
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U nedjelju, 25. maja u državama članicima Europske unije održat će se izbori za Europski parlament. U Republici Sloveniji na izborima na različitim izbornim listama nadmeću se tri Bošnjakinje.

Faila Pašić Bišić je kandidatkinja na izbornoj listi „Konkretno“ koju predvodi Jelko Kacin, poslanik u Evropskom parlamentu. Po našim informacijama, Kacinova izborna lista „Konkretno“ ima najbolje izglede da pobjedi na izborima. 

Gospođa Pašić-Bišić je istaknuta humanitarka, izuzetno aktivna u bošnjačkoj zajednici u Sloveniji, kao i u slovenskom društvu, zašta je nagrađivana u više navrata. U tekstovima koje smo objavili na našem web magazinu Bošnjaci.Net, istaknuto je da u svom radu i djelovanju promoviše toleranciju i suživot, međureligijski i međukulturni dijalog i razumijevanje. Bori se protiv islamofobije, govora mržnje i rasizma.

Web magazin Bošnjaci.Net od samog osnivanja ima odličnu suradnju sa hanumom Failom Pašić Bišić u koju ima veliko povjerenje i nadu, da njenim izborom za Europski parlament dobijaju Republika Slovenija, ali i Bosna i Hercegovina i Bošnjaci. Emina Hadžić je kandidat na listi stranke „Državljanske liste“ koju predvodi dr. Senka Pličanić, ministar za pravosuđe u Vladi Republike Slovenije.

Ekonomista Emina Hadžić je dobročiniteljica, poduzetnica i direktorica uspješne međunarodne humanitarne organizacije Zavod KROG.

Za uspješan rad na području ljudskih prava, humanitarnog rada, razvojne saradnje, međukulturnog dijaloga, volontiranja u Sloveniji i u svijetu dobila i brojna priznanja i titulu “Naj volonter 2008” od predsjednika Republike Slovenije i Omladinskog savjeta Slovenije i kao vođa projekta »Pokloni osmjeh« Zavoda KROG dobila je posebno državno priznanje »Naj humanitarni projekat« od strane Ministarstva Republike Slovenije za rad, porodicu, socijalna pitanja i jednake mogućnosti i Omladinskog savjeta Slovenije te laskavu titulu »Sončkova ličnost godine« 2008. godine.

Izvor: bosnjaci.net

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *