Hamida

“Bibi Netanyahu zaslužuje Nobelovu nagradu zbog kampanje nad Gazom”- navodi anti-islamska aktivistkinja Ayan Hirsi Ali

“Bibi Netanyahu zaslužuje Nobelovu nagradu zbog kampanje nad Gazom”- navodi anti-islamska aktivistkinja Ayan Hirsi Ali
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jedna od najpoznatijih anti-islamskih propagandista Ayan Hirsi Ali, izrazila je težnju da se izraelski premijer Benjamin “Bibi” Netanyahu nagradi Nobelovom nagradom zbog bombardiranja Gaze. U intervjuu koji je objavljen u Israel HaYom, ona je na pitanje ” Kome se divite?”, svrstala je  pored svog muža, Henry Kissingera,  Bernard Lewisa, također i Netanyahua.

Hirsi Ali smatra da izraelski premijer zaslužuje Nobelovu nagradu, jer agresiju na Gazu vidi kao vojnu operaciju IDF -a protiv Hamasovih militanata, a izraelsko-palestinske sukobe vidi samo kao model malih razmjera onog većeg rata između Zapada i radikalnog islama. Na pitanje da li postoji mogućnost pregovora sa Hamasom, odnosno, bilo kojim muslimanskim pokretom, odgovorila je da se pregovori mogu imati samo sa onim ljudskim bićima sa kojim imate neku vrstu zajedničkog tla, a Hamas ima određenu viziju utopije. Prema njihovom shvatanju, da bi ta utopija bila realizovana, Izrael mora biti potpuno uništen, a šerijat se mora uspostaviti širom svijeta. Ta vizija čini da ne možete vjerovati Jevreju, niti hrišćanu, a žene se moraju ponašati na određen način, moraju biti zaključane, navela je Ayan Hirsi Ali.

“”Za izraelsku vlast, kao i sve vlade, prva obaveza je  zaštiti građane od domaćih i vanjskih prijetnji. Uklanjanje tunela koji su izgradili Hamas je prioritet broj jedan za izraelsku vladu. Nije bitno ono što ljudi izvan Izraela kažu. Da sam ja izraelska državljanka, ja bih to očekivala.”, istakla je Hirsi u intervjuu za Israel HaYom.

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *