Hamida

Belgijski proizvođač čokolade “ISIS” promijenio je svoj naziv nakon pada kupovine njihovih proizvoda

Belgijski proizvođač čokolade “ISIS” promijenio je svoj naziv nakon pada kupovine njihovih proizvoda
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Belgijska firma “ISIS” koja proizvodu čokoladu, odlučila je da promjeni svoj naziv nakon što je primjećen pad kupovine njihovih proizvoda. Naime, naziv njihove firme asocira na terorističku grupu ISIS, te su zbog toga promijenili svoj naziv u “Libeert”.

Kako navodi Independent, ova firma je osnovana 1923. godine kao “Italo Suisse”, ali je ime promijenjeno u “ISIS” na kraju prošle godine, jer firma više nije povezivana sa Italijom ili Švicarskom.

Ove godine širom svijeta je teroristička grupa ISIS izazvala osudu i bijes ljudi zbog svojih užasavajućih zločina nad nevinim ljudima, i vlasnik firme “ISIS” naveo je da je kupovina njihovih proizvoda drastično opala otkako je grupa ISIS postala zloglasna.

“Kada smo vidjeli da narudžbe, koje su planirane početkom septembra ovog Božića, nisu stigle iz Amerike ili Velike Britanije, rekli smo :” Šta se dešava ovdje'”, kazao je Libeert.

“A oni su rekli, da, imamo narudžbe ali je ime ISIS zapravo zabrinjavajuće jer naši su potrošači vrlo uznemireni tim imenom”.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *