Azra Kahriman

Anonimusi oborili stotine izraelskih web stranica

Anonimusi oborili stotine izraelskih web stranica
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Grupa haktivista poznati kao Anonimusi, izveli su još jedan val hakerskih napada na glavne izraelske web stranice, uključujući i one od Mossad-a i IDF-a. Russia Today navodi da je ovaj hakerski napad izvršen zbog nedavne izraelske ofanzive na Gazu.

Stotine web stranica se je našlo na njihovoj meti, među kojima je i stranica Ministarstva pravde, portal državne arhive, i one od nacionalne agencije za reklamiranje.

“Napadamo vladu Izraela…Izrael, slab si!” napisao je na društvenoj mreži Twitter AnonymousGlobo, jedan od pripadnika te grupe. Napadima  DDOS-a  hakeri su uspjeli oboriti ove stranice, pomoću kojih se  na stranicama pojavljuju lažni zahtjevi, čime stranice postaju nedostupne korisnicima za pregledavanje. Ove digitalne napade Anonimusi provode već sedam dana.

Oni su počeli svoje napade u sklopu operacije pod nazivom #OpSaveGaza. Napadi su pojačani nakon što je ustrijeljen Palestinac koji je nosio Guy Fawkes masku.  Kako navodi RT, Anonimusi su već jednom vršili hakerske napade, što je Izraelu nanijelo štetu od oko 3 biliona dolara. Taj hakerski napad visokog profila od strane Anonimusa izveden je prije dvije godine, tokom prethodne izraelske ofanzive na Gazu.

Ovi napadi su znak podrške palestinskom narodu od strane Anonimusa.

 

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *