Azra Kahriman

Američki Jevrej priveden u policiju jer je protestovao protiv izraelske agresije nad Palestinom (Video)

Američki Jevrej priveden u policiju jer je protestovao protiv izraelske agresije nad Palestinom (Video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U Jeruzalemu gdje su se Jevreji javno okupili da obilježe Dan Jeruzalema i da daju podršku izraelskoj agresiji nad Palestincima devetnaestogodišnji Jevrej iz Philadelphije Lucas Coerner je javno ustao protiv nasilja nad Palestincima. Pored toga što je nosio jarmulku (jevrejsku kapicu) na glavi, ovaj mladić je nosio i palestinsku zastavu. Nekoliko učesnika se uputilo u muslimanski dio Jerusalema uzvikujući “Smrt Arapima!” Lucas i njegovi drugovi su se suprotstavili ovim učesnicima antiizraelskim parolama.  Nakon što je odbio dati policjacima svoj pasoš, oni su ga na silu strpali u policijski automobil i odvukli.

Lucas  je uzvikivao pokazujući na svoj američki pasoš: “Izrael svakodnevno okupira palestinski narod u moje ime, u ime Jevreja.” Dodao je i to da on, američki Jevrej, je tu da kaže da to nije pravedno i da nije etično.

Mi Jevreji i svi narodi svijeta nećemo stati dok ova okupacija ne prestane i dok palestinski narod ne dobije svoja prava, a to su pravo na povratak, pravo da život bez okupacije i jednaka prava Izraelcima. I zbog toga smo ovdje.” istakao je ovaj Jevrej iz Amerike.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Rf5zY3j_bnM&w=560&h=315]

 

U komentaru ovog videa na Youtube-u stoji da ako se ovako Izraelci ponašaju prema mladim Jevrejima, kako se tek onda ponašaju prema Palestincima!?

 

Al- Rasub

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *