Hamida

Američki ateisti pokreću svoj vlastiti TV kanal

Američki ateisti pokreću svoj vlastiti TV kanal
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Organizacija Američki ateisti pokreću svoj TV kanal 29 jula, time postižući ono što je većina ateista dugo vremena priželjkivala. Predsjednik te organizacije David Silverman, već godinama je imao plan za stvaranje ateističkog TV kanala ali tek nedavno su prilike bile povoljne za realizovanje takve ideje.

Prema Silvermanu postoje hiljade TV programa sa religioznim sadržajima ali do sada ništa slično nije postojalo za ateiste, prema tome,”Ateist TV” za njega predstavlja historiju u izradi.

Kanal će početi sa emitovanjem 29. jula u 19:00, te će predstavljati sadržaje od poznatih ateista kao što su Richard Dawkins, Matt Dillahunty, Jaclyn Glenn, a gostujuće ličnosti  će biti  Greta Christina, Ana Kasparian , i fudbaler Chris Kluwe, kako navodi Digital Journal.

Dave Muscato, direktor za odnose s javnošću ove organizacije, rekao je za Digital Journal da oni zapravo žele pomoći ljudima da shvate da posvuda postoje ateisti, i da postoje milioni i milioni onih koji su zainteresovani za ateizam i ateističke sadržaje.

Muscato je još naveo da postoje određene stvari za koje su ateisti obeshrabljeni da otvoreno  govore o tome na drugim kanalima, jer producenti i vlasnici TV kanala ne žele da uvrijede vjerska uvjerenja religioznih gledatelja ili oglašivača.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *