Hamida

Američka antimuslimanska grupa održala demonstracije s ciljem podrške Izraelu i “manjinama koji su prognani pod islamskom vladavinom”

Američka antimuslimanska grupa održala demonstracije s ciljem podrške Izraelu i “manjinama koji su prognani pod islamskom vladavinom”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Antimuslimanska grupa AFDI, održala je u nedjelju demonstracije u New Yorku, s ciljem podrške Izraelu i “manjinama koji su prognani pod islamskom vladavinom”. Tu grupu predvodi Pamela Geller kojoj je 2013-e ministrica unutrašnjih poslova zabranila ulazak u Veliku Britaniju. Ona je zajedno sa Robert Spencerom, autorom i blogerom, banovana iz Velike Britanije jer je zaključeno da njihov dolazak neće biti “pogodan za javno dobro”.

Prema izjavi Pamele Geller, na demonstracijama se pojavilo hiljade ljudi, a posmatrači nisu mogli a da ne uoče razliku između njihovog okupljanja za život od “propalestinskih skupova za smrt”, ” naš skup je bio pravo slavlje, uz pjesmu i ples i radost”, navodi ona. Njihov skup je, ističe ona na svom blogu, u snažnom kontrastu prema skupovima pristalica džihada koje karakteriše genocidna mržnja prema Jevrejima.

“Stajali smo u Union Square danas, sve žrtve i potencijalne žrtava džihada, u koaliciji koja treba da se okupi širom svijeta da se odbrani sloboda. Stajali smo za život protiv smrti, za istinu protiv laži, i za dobro protiv zla. “, izjavila je Pamela Geller.

Međutim, iako Pamela tvrdi da je demonstracijama podrške Izraelu prisustvovalo hiljade ljudi, prema navodima Paul Vale sa Huffington Post-a, nije se pojavilo više od 150 demonstranata, a  retorika je bila više protiv muslimanske zajednice – koji su označen kao teroristi. Na demonstracijama je uočen čovjek koji je nosio majicu na kojoj je napisano “Mrtav džihadist čini dobru hranu za svinje”.

Pamela Geller je poznata po svojim antiislamskim izjavama, ona je nakon 9/11 pokrenula kampanju postavljanja antimuslimanskih reklama na javnim prijevoznim sredstvima u SAD-u. Neke od takvih reklama su ” U svakom ratu između civilizovanog čovjeka i divljaka, podržite civilizovanog čovjeka … Podržite Izrael, porazite džihad”.

 

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *