Azra Kahriman

Al Khansa – IDIŠ-ov bataljon za kontrolisanje ponašanja žena na ulicama

Al Khansa – IDIŠ-ov bataljon za kontrolisanje ponašanja žena na ulicama
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Al-Khansa je bataljon IDIŠ-ovih žena koji je zadužen za kontrolisanje ponašanja žena na ulicama grada Raqqa. Ovaj bataljon je nazvan po istoimenom pjesniku koji je svoju poeziju posvećivao hvaljenju boraca džihada.

U Al-Khansa bataljonu su žene u rasponu godina od 18 do 24, i njihov zadatak je da se pobrinu za provođenje islamskog zakona onakvog kakav oni smatraju da treba da se provodi. Ukoliko žene pokazuju svoje zglobove ili gležnjeve, i ukoliko hodaju uokolo bez muškog pratitelja biće kažnjene ukoliko ih uhvate Al-Khansa pripadnice koje patroliraju ulicama i čak i tuku one koje krše zakon.

Al-Khansa pripadnice kažnjavaju sve one koje ne nose crne cipele, ali i one koje nose veo koji nije napravljen od odgovarajućeg materijala.

Zahvaljujući nikabu, odjeći koja pokriva kompletno tijelo od glave do pete, stanovnici Raqqa grada ne mogu da znaju ko je pripadnik Al-Khansa bataljona, a ko ne, što im znatno otežava ionako već tešku situaciju.

 

Na čelu je “Koljačica”

Trenutno u pripadnicima pomenutog bataljona se nalazi 60 ljudi britanske nacionalnosti, među kojima je i dvadesetogodišnja Aqsa Mahmood. Njen nestanak su prijavili njeni roditelji. Prije nego što je otišla u Siriju, bila je student dijagnostičke radiografije na Univerzitetu u Glasgow-u. Nakon sklapanja braka sa pripadnikom IDIŠ-a u Raqqi, pridružila se Al-Khansa brigade. Među pripadnicama bataljona poznatija je kao Ummu Layth i Ummu Anwar. Na svom Twitter profilu jedne prilike je objavila sliku na kojoj drži odsječenu glavu muškarca, dok je u njenoj blizini bilo dijete.

layth

Aqsa Mahmood

 

Na čelu Al-Khansa žena je “Koljačica”, odnosno Ummu Hamza, koja pod svojom odorom nosi pištolj i elektrošoker kako bi se pobrinula da se ispuni zadatak ovog bataljona. Svjedoci navode da je ona stigla u Siriju krajem 2013. godine.

 

Seksualne robinje

Kao pripadnike seks roblja, IDIŠ-ovci drže žene pripadnice jazdanizma. Jezidima je nametnut cjenovnik za seksualne usluge koje pružaju, pa tako žene od 40 do 50 godina koštaju 42 $, dok žene od 30 do 40 godina koštaju 62 $, a žene od 20 do 30 godina 83 $. Djevojčice i djevojke od 10 do 20 godina koštaju 125 $, a djevojčice do devet godina 166 $.

Žene jezida se siluju svakodnevno, a procjenjuje se da je u zatočeništvu u Iraku oko 5 000 žena i djece.

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *