Hamida

“Ako ste glasali za Hamas, Izrael ima pravo da vas ubije”- rekao je rabin David-Seth Kirshner na pro-izraelskim demonstracijama u New Yorku

“Ako ste glasali za Hamas, Izrael ima pravo da vas ubije”- rekao je rabin David-Seth Kirshner na pro-izraelskim demonstracijama u New Yorku
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U ponedeljak su se održale pro-izraelske demonstracije u New Yorku, u kojima je prisustvovalo 100.000 ljudi. U obraćanju masi, rabin David-Seth Kirshner, predsjednik odbora rabina NY, rekao je da su Palestinci koji su glasali za Hamas suborci koji zaslužuju da budu meta Izraela.

Kirshner je naveo da kada ste dio izbornog procesa koji traži terorističku organizaciju koja svojom riječju i djelima proglašava da je njihov primarni cilj uništiti svoju susjednu zemlju,  a ne graditi škole ili trgovine ili radna mjesta, vi ste sukrivac i niste civilna žrtva. Istakao je da ako nosite jeans i majicu, i nosite AK-47 vi niste civil već borac.

Masa je podržavala njegov govor, glasno navijajući za njega . On je također naveo da je izraelska vojska najmoralnija vojska u historiji civilizacije. Rabin u potpunosti podržava izraelsku vladu, navodeći da su Palestincima dali  slobodu devet godina ranije, misleći na okončavanje programa ilegalnih doseljenika u Gazu.

 

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *